Superhood vs Facebook ryhmät, mitä eroa?

January 2023

Superhood on yhteisösovellus naapurustoille ja paikoille. Jotkin naapurustot ja kaupunginosat pitävät jo yhteyttä Facebook ryhmissä tai muissa suljettuihin ryhmiin perustuvissa palveluissa. Miksi siis ladata ja käyttää Superhoodia?


Ei ryhmiä, seuraa juuri sinulle merkityksellisiä alueita

Superhoodissa voit seurata juuri sinulle merkityksellisiä naapurustoja tai alueita, tarkasti. Jos palvelusta jo löytyvät alueet ovat liian laajoja tai asut vaikka naapurustosi laidalla, voit piirtää juuri sinulle tärkeän alueen kartalle ja seurata sitä. Superhoodissa ei ole suljettuja ryhmiä etkä tarvitse lupia yhteisöihin liittyäksesi.

Kaikki julkaisut Superhoodissa ovat paikkatietoon perustuvia, eivätkä siis ole piilossa suljetuissa ryhmissä. Uskomme että paikallinen tieto tulisi olla avointa kaikille. Halutessasi voit kuitenkin silti merkitä julkaisusi näkyviin vain paikallisille ihmisille.


Päätä itse minkä aiheen viestejä haluat nähdä

Superhoodissa sinä itse päätät mitkä aiheet ovat kiinnostavia ja mitä haluat nähdä viestivirrassasi. Superhoodissa ei ole ylettömiä algoritmeja tai ryhmän ylläpitäjiä päättämässä mitä viestejä näet ja mistä aiheesta paikallisesti saa keskustella. Voit valita ja hallita aiheita naapurustokohtaisesti, ja tarvittaessa myös kurkata nopeasti muita aiheita.


Ei henkilötietojen keräilyä eikä seurantaa

Superhoodin liiketoimintamalli ei perustu käyttäjien data keräilyyn ja käyttäjien profilointiin mainostajille. Superhood ei nuuski ja seuraa tekemisiäsi Internetissä. Voit siis käyttää Superhoodia myös ilman käyttäjätiliä. Tarvitset tilin vasta kun haluat osallistua keskusteluihin tai julkaista omia viestejäsi.

Superhoodin liiketoimintamalli on yhdistelmä maksullisia toimintoja ja mainoksia. Superhoodissa mainokset EI ole kohdistettu henkilötietojesi perusteella vaan alueille ja paikoille.


Ja monta muuta parannusta …

Superhoodissa kaikilla on ääni naapurustoissa. Voit osallistua alueiden kyselyihin ja keskusteluihin myös huomiota herättämättä, ilman omaa nimeäsi.


Voit osallistua sisällön moderointiin merkitsemällä julkaisuja luotetuksi tai asiattomiksi. Superhoodissa moderointi on kollektiivisesti koko yhteisön käsissä, ei yksittäisten ylläpitäjien.


Koko paikallinen ekosysteemi samassa palvelussa. Asukkaat, vierailijat, kaupungin tai kunnan organisaatiot, paikalliset viranomaiset sekä yritykset ovat kaikki tärkeitä toimijoita paikallisesti, tuoden sinulle merkityksellistä tietoa. 


Superhood on rakennettu vahvistamaan paikallisia yhteisöjä. Voit saada etuja paikallisilta yrityksiltä ilman ylettömiä mainoksia.


Ja lopuksi; ei ahdistusta kavereiden ja tykkäysten keräilyistä eikä ryhmiin pääsyistä jotta pysyisit kärryillä tai saisit äänesi kuuluviin. Uskomme että avoin tiedonvaihto ja vastaanottavainen ympäristö tekevät naapurustoista kukoistavampia ja onnellisempia.

Aiheesta lisää